Szalmaszálak Gyermek Citera Csoport

Szalmaszálak Gyermek Citera Csoport

A Szalmakalap Citera Együttes megalakulása után, mivel egy részük nyugdíjaskorú, így fontos célkitűzés az utánpótlás nevelés.

2010-ben kettő, röviddel utána a harmadik kicsi fiúcska (2.osztályos) jelentkezett, hogy citerázni szeretnének tanulni (Fórizs Márk, Papp Levente és Putnoki Alex). Mivel a népi hangszer (citera, pásztorfurolya) "egyszerűsége", a gyermekdalok és népdalok szépsége és rövidsége miatt hamar sikerélményük lehetett, így családjaikból, iskolatársaik és barátaik köréből gyorsan 8, majd 10 főre bővült a létszám. Így nőtte ki magát a gyermek citera csoport, Ők a Szalmaszálak ( Pálóczi Gábor, Putnoki Alex, Fórizs Márk, Papp Levente, Kovács Liza, Czipa Hanna, Pálmai Violetta, Török Dorina, Révész Zsanna és Taskó Luca).

Heti két délután, 14-18 óra között - alkalmazkodva az egyéb iskolai elfoglaltságokhoz - órarend szerinti beosztással tanulhatták dalaikat, a hangszeres játék egyéb fortélyait ahhoz, hogy gyermekjátékkal is színesített összeállításaikat együtt is játsszák a közös próbákon.

Játékosan és örömmel muzsikálnak, így nagy léptekben haladva iskolai, városi rendezvényeken mutathatták meg magukat (pedagógus nap, városi KI MIT TUD, kiállítás megnyitók, rendőrségi épület átadó).

Hamarosan a város határán kívül, megyei, térségi, országos rendezvényeken is felléptek sikerrel.

2013-ban az Országos Citera Zenekari Fesztivál Térségi Minősítőjén KIVÁLÓ eredményt szerző gyermek citerások.

2014-ben az országos EZÜST minősítést kapták meg Egerben. Ilyen minősítéssel meghívottként vehettek részt az országos népzenei találkozókon, fesztiválokon.

2015-ben országos ARANY, 2016-ban országos EZÜST minősítést szerezve, Ők a büszkeségeink.

A Szalmaszálak Gyermek Citera Csoport tagjai a saját korcsoportjukban a legügyesebb néptáncosok is (bokrétások, pántlikások és arany minősített csoporttagok).

Meggyőződésem, hogy a népzene ily mértékű összefonódása az életükben különös fizikai és lelki tartással bír.

művészeti vezető:
Kovács Imréné

  

 

eseménynaptár

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /naptar/naptar_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

hirdetések

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /holding/reklam_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

Okkal-Más-Okkal

Partnerünk az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület

Városdal

powered by Á.G.I.-CMS 1.17
admin