Hajdúnánási Gimnasztráda csoport

Hajdúnánási Gimnasztráda csoport

A Hajdúnánási Gimnasztráda csoport 2005-ben alakult a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban. Csoportjaiban óvodások, általános iskolások és gimnazisták korosztálya szerepel.

Kezdetekben a Magyar Torna Szövetség Általános Torna szakágához tartozva, főként a torna alapjaira építve tanultak a gyerekek előkészítő gimnasztikát, esztétikus testképzést, és erre alapozva sajátos stílusú táncokat mutattak be, melyek a show-tánc, jazz, valamint a moderntánc alapjait ötvözve, akrobatikus elemeket is tartalmazva kápráztatták el a közönséget.

A csoport koreográfusa és vezetője, Rozgonyi Melitta, aki Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc szakán végzett, 1996 és 2012 között, 16 éven át alapító tagként szerepelt a Tiszaújvárosi Gimnasztráda Válogatottban, jelenleg a Hajdúnánási Ovi Balett, valamint a Hajdúnánási Gimnasztráda csoportok vezetője. Folyamatosan képzi magát különféle tánc technikákban, és igyekszik a fiatalok fizikai adottságaihoz mérten, megfelelően fejleszteni, tanítani modern tánc alapokat, valamint állít össze különböző stílusú koreográfiákat. Az idő múlásával, ahogy minden művészetben, a tánc világa és technikája is folyamatos változásokon megy keresztül. Ezekre az alapokra épülve ma már olyan sokrétű képzésben vehetnek részt a gyerekek, mint például: moderntánc képzés, klasszikus balett alapok, show - és jazz tánc. Korosztályokhoz mérten, a kisebbek előkészítő gimnasztikát, esztétikus testképzést és balett alapokat tanulnak, a nagyobbak már ezt kibővítve moderntánc és kortárstánc technikák elsajátításával is foglalkoznak.

Legfontosabb cél elsődlegesen a mozgás megszerettetése maradt, az egészséges közösségi életre nevelés, új szórakozási, valamint kikapcsolódási forma biztosítása a gyerekeknek.

A 11 év alatt rengeteg országos megmérettetésen vettek már részt: Hajdú – Bihar és Borsod megye számos településén, Kiskunfélegyházán, Pápán, egyéb táncművészeti fesztiválokon szerepeltek: Szerencsen, Debrecenben, Hajdúböszörményben, Nádudvaron, Franciaországban, Lengyelországban, és Görögországban is képviselték már Hajdúnánás városát.

Az ide beiratkozó gyerekek öt csoportban tanulnak:  - ovi - kezdő junior - junior - ifi - felnőtt

Táncpedagógus és művészeti vezető: Rozgonyi Melitta

tel: 30/231-9787            e-mail: melcheeke24@gmail.com

   

eseménynaptár

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /naptar/naptar_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

hirdetések

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /holding/reklam_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

Okkal-Más-Okkal

Partnerünk az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület

Városdal

powered by Á.G.I.-CMS 1.17
admin