BOREKO Egyesület

A BOREKO Egyesület 2015. májusában alakult meg.

Fő célunkként a tehetséggondozást határoztuk meg, különös tekintettel a hátrányos helyzetű egyének és csoportok esélyeinek növelésére. A hátrányos helyzet értelmezése esetünkben nem korlátozódik kizárólag a társadalom perifériájára sodródott egyénekre.

Mivel egyesületünk tagságának több mint fele pedagógus, így naponta szembesülünk azzal, mekkora szükség lenne a felnövekvő nemzedék körében a tehetség általános felmérésére, és kibontakozásának lehetővé tételére. Nemcsak a kimagasló tehetségek felkutatása és gondozása a cél, sokkal inkább az, hogy minden gyermek és ifjú kapjon reális képet saját képességeiről, és kapjon lehetőségeket azok kibontakoztatására. Természetesen az egyesület nem tudja felvállalni a tehetségek felkutatásának és gondozásának intézményesített formáját, de rendezvények, találkozók, előadások, fesztiválok és versenyek önálló-vagy más szervezetekkel közös-szervezésével hozzájárulhat a fenti célok megvalósításához.

Tapasztalataink szerint a kis városok lakóinak kevés lehetősége van színházi előadások megtekintésére. Az egyesület által szervezett amatőr színjátszó csoport egyszerre biztosít tartalmas szórakozást a körzet lakosságának, ad lehetőséget különböző generációk együttes szellemi tevékenységére és az irodalmi-és színjátszó tehetségek megjelenésére.                 

 Mivel a fentiek várhatóan hozzájárulnak a különböző kompetenciák fejlesztéséhez, és lehetőséget adhatnak az egyéneknek tehetségük bemutatására, így közvetve és közvetlenül is elősegíthetik a munkaerő- piacon való megjelenésük esélyeinek növelését.

Az egyesületünk megalakulása óta eltelt másfél évben igyekeztünk a gyakorlatba is átvinni célkitűzéseinket. Tevékenységünkről a www.boreko.com honlapon tájékozódhat.

eseménynaptár

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /naptar/naptar_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

hirdetések

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /holding/reklam_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

Okkal-Más-Okkal

Partnerünk az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület

Városdal

powered by Á.G.I.-CMS 1.17
admin