NANÁ Színház

A NaNá színház 2013-ban már 13 éve működik, ez idő alatt több, mint száz hajdúnánási gyerek, fiatal és idős fordult meg a társulatban.  Jelenleg is kb. 50 fővel működik . Ez idő alatt a több tízezer embernek nyújtottunk kellemes kikapcsolódást előadásainkkal az ország határain belül és kívül. Küldetésünknek tartjuk, hogy jó példáját mutassunk közösségi művelődésnek, önszerveződésnek. Másrészt társulatunk egy olyan hiánypótló eleme a vidéki kulturális élet palettájának, ami egyszerre alkot és kovácsol közösséget,  valamint megfizethető, színházi élményt nyújtó szórakozás a vidéki településeken élőknek. 

A szokványos amatőr színi társulatokkal szemben a NaNá abban is különbözik, hogy kizárólag saját darabokat játszik, amit a társulat vezetője, rendezője  Marth P. Ildikó ír, ez könnyebbség a színészeknek, mert csaknem rájuk lettek ki találva karakterek, így szinte önmagukat adják a színpadon. 

A társulat erőssége és megtartó ereje a humorban van, így hát kezdetekben szinte csak is ilyen jelegű előadások születtek, mint pl. a Rátóti csikótojás Kukás guru, Később a Zengő erdő, ami egy kis kikacsintás a zenés, családi színházi előadások felé.  A kamara előadások műfajában is sikeresen kipróbálta magát a társulat: az Amerre a nap lejár című darabbal. ( Ezeket az előadások felkerültek az internetre és  számtalan amatőr társulat játszotta már őket. )  Ezt követően zenés darabok születtek, de már komoly erkölcsi morális tartalommal megtöltve, de továbbra sem nélkülözve a humor jótékony hatását az emberi lélekre. Így született elsőnek a Hajdú Rege,  amely a városunk 400 évfordulójára íródott és mutatja be a hajdúk letelepedését fogadtatását Nána monostorban. Ezt követte a Pázmányos,  amely könnyed zenés családi színház veretes gondolatokkal. Mivel a társulat a Kéky a Lajos Városi Művelődési Központ szárnyai alatt működik , ezért volt, van, lesz lehetőség szárnybontogatásra.  Ilyen rendhagyó előadás pl. a 2012 -ben bemutatott Legenda, amely egy sajátos műfajú táncszínházi produkció prózai átkötésekkel. Az előadás számos gondolati síkon fut,  melynek középpontjában az Istenanya és a szerelemvallás kultusza áll, ami ma is fellelhető a Csángók, Székelyek Babba Mária tiszteletében.  

 V.L.

eseménynaptár

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /naptar/naptar_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

hirdetések

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /holding/reklam_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

Okkal-Más-Okkal

Partnerünk az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület

Városdal

powered by Á.G.I.-CMS 1.17
admin